Nieuwbakken zijn we niet meer

 

2021

Na een aarzelende start in het eerste Corona jaar, gaat onze camping alweer haar 4e seizoen in.

Wat begon als een avontuur (als we het niets zouden vinden hadden we de poort gesloten), lijkt het inmiddels op een ‘ECHTE’ camping. Het is niet veel, maar dat is nou juist de charme. En dat de poort nog open is betekent dan ook dat we er plezier in hebben.

 

2022

Toen dat na het eerste seizoen duidelijk was zijn we aan de slag gegaan. Eerst een website gemaakt en daarna hebben we ervoor gezorgd dat we beter te vinden zijn op het internet. We hebben ons aangesloten bij de SVR, bij de NKC, bij Park4Night en natuurlijk op Google.

Vervolgens zijn we met het kampeerterrein aan de slag gegaan. De letterzetters (insecten) grepen hun kans na een gortdroog 2021. Ze nestelden zich onder de schors van de  bomen en legden de bomen van binnenuit spreekwoordelijk om. M.b.v. de scouting werden de ca 60 sparrenbomen gerooid. De stronken werden door de loonwerker verwijderd, bosfrees erover en gras ingezaaid. Het resultaat: een ‘groter’ terrein met een fijne luchtige doorkijk in het naastgelegen bos.

Inmiddels groeide het aantal gasten en ‘residivisten’ (voor alle duidelijkheid: gasten die terugkomen). Het is overigens nog steeds de rustige camping van seizoen 1.

 

2023

De winter van 2022/2023 stond in het teken van de verduurzaming. Thuis hebben we die slag al eerder gemaakt. Het was nu tijd om dat met de camping te doen. Het gerealiseerde afdak aan het saniatairgebouw biedt naast 22 zonnepanelen plaats aan heatpipes tbv de zonneboiler. Eronder bieden 2 tafels plaats aan gasten, voor als het weer even wat minder is. Te gebruiken om gezellig te zitten, kletsen, uit te rusten of een spelletje te doen.

 

2024

Dit voorjaar (2024) worden alle electriciteitskastjes vernieuwd. De oude gedateerde aansluitkasten worden vervangen door nieuwe als voorlopig laatste grote investering in de techniek van de camping.  Voorts is er het plan om dit jaar een Pizzaoven te bouwen. Precies hoe, wat en waar, nog geen idee, maar we zijn ermee bezig.

 

Hopelijk (weer) tot snel.

 

 

'Ik vertrek’, maar dan anders! (Oud nieuws)

 

De droom die nooit uitkwam

U kent het wel. Dromen over een tweede huisje. In het mooie Frankrijk bijvoorbeeld. Jarenlang was het ook onze droom. Eindeloos hebben we met de camper rondgereden in Bretagne en Noorwegen. Gezocht, geboden en onderhandeld. Maar het kwam er nooit van.

 

PROJECT gevonden

Op 1 mei 2017 de handtekeningen gezet onder een koopcontract. Een klein, zwaar onderkomen boerderijtje in het buitengebied van Valkenswaard.  Compleet met schuren, stallen, aanbouwen, mestputten en overkappingen. Met een compleet ingericht kampeerterrein inclusief sanitair gebouw en inclusief het nodige achterstallig onderhoud. De prachtige omgeving maakte dat we geen enkele twijfel hadden: dit werd onze nieuwe plek!

Na een goed half jaar van slopen, asbestsanering, bouwactiviteiten en wonen in een stacaravan op het campingterrein, trokken we op 1 januari 2018 in een gedeelte van het nieuw opgetrokken ‘stal’-gebouw.

Inmiddels wonen we in het oude boerderijtje zelf. Het gebouw hebben we een nieuwe ‘jas’ gegeven. Het resultaat is een mix van oud en nieuw geworden. Met het comfort van nieuwbouw.

 

Duurzaam gebouwd

We hebben geen gasaansluiting meer en zijn nagenoeg energieneutraal. Zonnecollectoren op het stalgebouw leveren het grootste deel van het jaar genoeg warm water voor de verwarming van ons huis en voor het warme water uit de kraan.

In de lente, zomer en herfst produceren we zelfs (veel) meer dan we dagelijks nodig hebben. De overproductie stoppen we in een ondergrondse buffer, van 150 m3, onder de moestuin. In de maanden dat er niet genoeg warmteopbrengst is, gebruiken we de warmte uit de buffer. Zo gaat het cirkeltje steeds rond.

De elektriciteit voor dit systeem en de rest van het huis wordt geleverd door 18 zonnepanelen op het dak van de aanbouw.

De oude mestkelder is veranderd in onze kleine natuurzwemvijver. Dat zorgt in de zomer voor zwemplezier, maar is daarnaast de bron om, op termijn, ons huis te koelen.

 

Ons nieuwe avontuur.

De vergunning voor een minicamping (25 plaatsen) werd in 2020 verleend. En na de eerste voorzichtige stappen als campingbeheerders, gaan we ervoor. Via de geleidelijke weg. Met als doel een fijne, duurzame camping, waar het goed toeven is.

 

Wij zijn Michael en Hélène Beesems.

We hopen jullie snel te mogen ontvangen.